12 Soranere
 

Om 12 Soranere

 
Kunstnergruppen 12 Soranere blev etableret i 1975, og har siden da været aktiv med at arrangere udstillinger af medlemmernes værker.
 
Gruppens udstillingsaktiviteter består af den traditionelle Forårsudstilling i påsken som i 40 år har foregået på Ankerhus Seminarium og Efterårsudstillingen i Sorø Kultur- og Fritidscenter.
De seneste par år har gruppen udstillet i Holberg Arkaden i den nedlagte Netto. Vi søger et fast Påskeudstillingssted, idet Ankerhus byggede nyt auditorium, hvilket medførte at der ikke var plads til vores Påskeudstilling længere.
Gruppen viser året igennem varierende værker i alle sale i Sorø Kultur- og Fritidscenter.
Derudover har gruppen gennem årene udstillet mange steder rundt om i landet, og i enkelte tilfælde også i udlandet – Hameln i Tyskland og Skara i Sverige. 
Antallet af aktive medlemmer af gruppen varierer, og har typisk været mellem 15 og 25 kunstnere. Navnet 12 Soranere er altså ikke udtryk antallet af kunstnere i gruppen, og tallet 12 må tillægges en mere symbolsk betydning. Kunstnerne er heller ikke alle soranere, idet de kommer fra hele det vestsjællandske område. 
Gruppens økonomi er baseret på kontingenter fra medlemmer og støttepersoner, sponsorer, private fonde samt offentlige støtte.
Optagelse af nye kunstnere i gruppen sker i henhold til vedtægterne. 
 
Støttemedlemmer: 
Er man interesseret i 12 Soraneres aktiviteter, kan man tegne et medlemskab som støtteperson. Derved støtter man gruppen med et årligt kontingent, p.t. kr. 100, og deltager i forbindelse forårsudstillingen i en lodtrækning om nogle af værker. 
 
Udstillinger: 
Gruppen udstiller gerne på virksomheder, offentlige institutioner og kontorer, og betingelserne er afhængige af de omstændigheder udstillingen afvikles under. Her tænkes på publikummets størrelse, udstillingslokaliteterne, aftale om køb af værker, pressedækning m.m. 
Henvendelser herom kan rettes til bestyrelsesmedlemmerne.